• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Beneton" potpisao ugovor sa "Niteksom"

Predsednik Srbije i predsednik "Beneton" grupacije prisustvovali su danas u Nišu potpisivanju ugovora između te italijanske kompanije i niškog "Niteksa".

Boris Tadić je poručio da za Srbiju "dolaze bolje dani i nove investicije".

Prema njegovim rečima, potpisivanjem ugovora italijanska firma postaje i srpska kompanija, a nove investicije u Srbiji pomoći će u otvaranju novih radnih mesta i poboljšanja standarda građana.

"Naši tekstilci imaju ogromno iskustvo i ulaganjem u tu industriju može da se ostvari samo profit", rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je istakao da Italija i Srbija imaju uzbudljivu zajedničku istoriju i najavio da će narednih nedelja biti održana zajednička sednica dve vlade u okviru strateškog partnerstva dve zemlje.

On je rekao da otvaranje fabrike Benetona u Nišu veoma značajno, i istakao da su srpski tekstilci uvek teško i vredno radili i da sada moraju da pokažu preciznost i da se izbore sa konkurencijom.

"Siguran sam da će i u budućnosti oni izaci kao pobednici", naglasio je predsednik Srbije.

Tadić je rekao da će milioni gotovih proizvoda , koji će izaći iz fabrike "Benetona" u Nišu, biti obaveza da se postigne visok kvalitet i da se time stvore uslovi za nove investicije u Srbiju.

Nakon potpisivanja ugovora, prisutnima se obratio i ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Nebojša Ćirić, koji je rekao da, otvaranje fabrike "Benetona" u Nišu predstavlja novi početak srpske tekstilne industrije.

On je rekao i da je to postignuto zajedničkim radom Vlade Srbije i lokalnih vlasti.

Predsednik grupacije "Beneton" Lućano Beneton je rekao da italijanski partneri znaju da u Srbiji postoji stara tradicija tekstilne industrije i visoka stručnost radnika i da će u novoj fabrici biti upošljeno 2.800 do 3.000 ljudi, kao i da će investicije iznositi 50 miliona evra.

"Ovo je divan i važan dan i naša očekivanja su velika, prisutnost na vašem tržištu... i mi smo odlučili da ovde otvorimo fabriku, koja će predstavljati jedan od naših najznačajnijih objekata u svetu", zaključio je predsednik kompanije Beneton.

Ugovor o kupoprodaji "Niteksa" potpisali su Nebojša Ćirić i izvršni direktor grupacije Beneton Bjađo Ćerovanto.

Tadić i Beneton su, nakon potpisivanja ugovora, obišli fabriku "Niteks", koja je u restrukturiranju.

"Beneton" je u maju kupio "Niteks" za nešto više od tri miliona evra.

Predstavnici Vlade Srbije i Grada Niša sa predstavnicima Benetona, 31. januara ove godine, potpisali su Sporazum o regulisanju prava i obaveza povodom ulaganja italijanske kompanije u Nišu.

Tada je saopšteno da će "Beneton" u naredne četiri godine u fabrici u Nišu zaposliti 2.700 ljudi i da će investirati 43,2 miliona evra.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image