• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jumko radnicima mora da kešira 400 miliona

Holding kompanija Jumko iz Vranja , iako u skoro bezizlaznoj finansijskoj situaciji, moraće svojim radnicima da isplati zaostale zarade od 2004. do 2008. godine, odlučio sud.

Na ovakvu "kaznu" vranjske tekstilce je obavezao Osnovni sud u Vranju, koji je odbio zahtev Jumka da odloži izvršenje prispelih tužbi bivših i sadašnjih radnika, koji sudski od kompanije potražuju neisplaćene zarade od 2004. do 2008. godine.

Direktor Zoran Stošić kaže da tužbe radnika i odluka Osnovnog suda u Vranju dolaze u vreme kada Jumko, posle niza godina stagnacije, počinje da se uspravlja i pridobija poverenje kupaca.

"Kompanija je u bezizlaznoj situaciji. U neverovatno teškim uslovima radimo mnogo. Odlukom suda od aprila nam je blokiran račun, tako da nismo u stanju da isplaćujemo zarade radnicima, što mora imati posledice na poslove koje radimo za Vojsku Srbije, Poštu, Telekom i Kolubaru", kaže Stošić.

On je novinarima rekao da je do sada na adresu Kompanije, iz osnovnog suda u Vranju stiglo oko 1.000 pravosnažnih presuda u kojima isto toliko radnika od svoje firme potražuje 400 miliona dinara.

Stošić kaže da je ovakvu sankciju u stvari "proizveo" Kasacioni sud u Beogradu odlukom da račun može biti blokiran i preduzećima koja su u fazi restruktuiranja, što je slučaj i sa Jumkom.

"Izlaz iz novonastale situacije moramo naći. U ovom trenutku kao najizglednije resenje nameće se pitanje prodaje dela kompanije, kako bi se namirile ove tužbe", kaže Stošić.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image