• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpisani ugovori za subvencionisane kredite

Ministarstvo poljoprivrede i trgovine Srbije potpisalo je danas sa šest banaka ugovore o subvencionisanju dela kamate za kredite poljoprivrednicima.

Ugovore je potpisao ministar poljoprivrede Dušan Petrović sa predstvnicima Agrobanke, Poštanske štedionice, Hipo-Alpe-Adrija, Kredi agrikol, Komercijalne i Sosijete ženeral banke.

Subvencije za kreditiranje primarne poljoprivredne proizvodnje predviđene su Uredbom Vlade Srbije, usvojenom 13. maja. Za te namene je u budžetu obezbeđeno 2,7 milijardi dinara.

"Na ovaj način otvara se potencijal za investiranje u poljoprivredu dva puta veći od agrarnog budžeta za 2011. godinu koji iznosi 20 milijardi dinara", rekao je Petrović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle potpisivanje ugovora sa bankama.

Krediti će biti dinarski i odobravaće se na period do tri godine, sa godišnjom kamatnom stopom od osam odsto, a moći će da ih dobiju mala poljoprivredna gazdinstva, preduzetnici i mala privredna društva.

Namenjeni su za stočarsku i biljnu proizvodnju, nabavku mehanizacije i opreme, izgradnju poljoprivredenih objekata, kao i za refinansiranje kratkoročnih zajmova iz prošle godine.

Za poljoprivredna gazdinstva će se davati subvencije za kredite do pet miliona dinara, a za poljoprivredne zagruge za kupovinu mehanizacije do 15 miliona dinara.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image