• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viktorija grupa preuzela šećeranu "Zrenjanin"

Novosadska kompanija će u šećeranu "Zrenjanin" uložiti 50 miliona evra, u proizvodnju tečnih šećera i skroba, namenjenih izvozu.

Direktor Agencije za privatizaciju Vladislav Cvetković i generalni direktor novosadske Viktorija grupe Nikola Vujačić potpisali su danas ugovor o kupoprodaji Fabrike šećera "Zrenjanin".

"Očekujemo da će izvoz obezbediti godišnji prihod od oko sto miliona, kao i da će do oktobra iduće godine biti obnovljena kompletna infrstruktura i izgrađena nova fabrika koja će ispunjavati evropske standarde", rekao je Vujačić.

Zrenjaninska šećerana će, kako je dodao, zapošljavati oko 150 radnika.

Direktor Agencije za privatizaciju Vladislav Cvetković je istakao da je prodaja Fabrike šećera "Zrenjanin" model po kojem će biti privatizovana preduzeća koja su nekada bili nosioci razvoja a sada su im neophodne značajne investicije.

"Sve kompanije koje imaju dobru infrastruktnu opremljenost mogle bi da budu potencijalni kandidati za prodaju iz stečaja. Naša su iskustva da ozbiljni investitori mogu da takve fabrike podignu i to je ono čime ćemo se ozbiljno baviti", rekao je novinarima Cvetković.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora u Zrenjaninu, istakao je da će obnavljanje proizvodnje u šećerani imati dvostruku korist jer će domaće tržište dobiti proizvode koji su do sada uvoženi, a biće robe i za izvoz.

Fabriku šećera "Zrenjanin" u stečaju Viktorija grupa je kupila za 400 miliona dinara, što je bilo ispod 50 odsto od procenjene vrednosti.

Država, koja je vlasnik 60,54 odsto kapitala te fabrike, uvela je privremene mere u tu fabriku 2004. godine, a proizvodnja je obustavljena 2006. godine.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image