• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gubici srpske privrede 90 milijardi dinara

Zaustavljen je pad profitabilnosti srpske privrede, izjavila je danas registrator finansijskih izveštaja i podataka o bonitetu pri Agenciji za privredne registre.

Ružica Stamenković je navela da je ukupan gubitak srpske privrede u 2010. godini iznosio 90 milijardi dinara i za 12,2 odsto je manji nego u 2009.

Stamenković je rekla da je prošle godine više od 51.000 preduzeća u Srbiji pozitivno poslovalo, oko 31.000 njih je poslovalo sa gubicima, dok više od 7.000 preduzeća nije iskazalo poslovni rezultat.

Pet najvećih "gubitaša" u 2010. godini su "Železnice Srbije" sa gubitkom od 17 milijardi dinara, "Ju es stil" sa 15, "Velefarm" sa 12, "VIP mobajl" sa 11 i "Petrohemija" iz Pančeva sa gubitkom od 5,5 milijardi dinara.

Pet najuspešnijih kompanija u 2010. Godini su Naftna industrija Srbije (NIS) sa dobitkom od 16,5 milijardi dinara, "Telekom Srbija" sa 15,5 milijardi, PTT saobraćaja Srbija sa oko pet milijardi dinara, "Tarket" iz Bačke Palanke sa dobiti od oko četiri milijarde i "Tigar" iz Pirota sa oko tri milijarde dinara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image