• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Privreda nam se oporavlja

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas prilikom otvaranja novog proizvodnog pogona fabrike Leoni u Prokuplju da se vide jasni znaci privrednog oporavka i da se mogu očekivati bolji dani u Srbiji.

Tadić je rekao da je svestan koliko je ljudima u Srbiji danas teško i da ne mogu da se reše svi problemi odmah, ali da zajedničkim radom svih može da se dođe do rezultata.

On je, obraćajući se radnicima i menadžmentu kompanije, rekao da u Srbiji u poslednja dva meseca po prvi put u poslednje vreme raste broj zaposlenih i najavio pojačan angažman za privlačenje stranih investicija.

"Krenućemo po svetu ogromnom energijom da tragamo za novim investitorima", kazao je predsednik Tadić.

Tadić je na otvaranju novog proizvodnog pogona Leoni čestitao ministru ekonomije i regionalnog razvoja Nebojši Ćiriću, njegovom prethodniku Mlađanu Dinkiću, rukovodstvu grada Prokuplja i zaposlenima fabrike Leoni na naporima da se Leoni u Prokuplju razvija onako kako je planirano pre dve godine prilikom otvaranja fabrike.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Neboša Ćirić izjavio je danas da bi fabrika za proizvodnju autokablova Leoni iz Prokuplja trebalo da do kraja godine poveća broj zaposlenih sa sadašnjih 1.000 na 1.300 do 1.400 radnika.

Ćirić je, prilikom otvaranja nove prozivodne hale istakao da je poslovanje te kompanije u Srbiji dokaz kako u relativno kratkom roku od propale firme može da se napravi uspešna kompanija.

On je podsetio da je Fijaz iz Prokuplja (koju je kupio nemački Leoni) bila firma u kojoj nije bilo posla sa zastarelim halama, a sada imamo kompaniju sa svetskom proizvodnjom koja zapošljava srpske radnike.



Od početnih 400 zaposlenih fabrika sada ima 1.000 radnika a do kraja godine, prema rečima rukovodstva, taj broj bi trebalo da bude povećan na 1.300 do 1.400, rekao je Ćirić.

Podpredsednik kompanije Leoni Helmut Cender izjavio je da planovi te kompanije za lokaciju u Prokuplju pokazuju veliki potencijal za dalji rast.

"Daleko je od toga da smo završili, još imamo značajan posao pred nama u Prokuplju i biće nam potrebno još novih zainteresovanih radnika", rekao je Cender.

On je istakao da će radnici biti obučeni i imati odlične uslove rada i stabilna i redovna primanja.

Prema njegovim rečima ta kompanija je ispoštovala dogovor i da danas ima više od 1.000 zaposlenih u Prokuplju, a investirala je oko 13 miliona evra.

Nemačko privredno društvo Leoni prisutno je u Srbiji od kraja 2009. godine i jedna je od najvećih stranih investicija na jugu Srbije.

Osnovna delatnost je proizvodnja kablova za autoindustriju, dok će jedinica u Prokuplju proizvoditi za nemačku kompaniju za proizvodnju automobila BMW.

Nemačko privredno društvo "Leoni", koje je u Srbiji od 2009, trenutno zapošljava oko 51.000 radnika u 35 zemalja širom sveta, ostvarujući godišnju prodaju od oko tri milijarde evra.

"Leoni Wiring Systems Southeast" planira da u 2012. godini u Srbiji ostvari proizvodnju od oko 43 miliona evra, od čega će 100 odsto biti namenjeno izvozu.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image