• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinar se vratio na preko 100 za evro

Dinar će danas drugi dan za redom nastaviti da slabi prema evru i to za 75 para, pa će srednji kurs NBS biti 100,66 dinara za jedan evro. Na koti 100 dinar evro nije bio nešto više od mesec i po dana.

Kurs nacionalne valute ove godine bio je ispod psihološke granice od 100 dinara za jedan evro od 29. aprila, a najvišu vrednost je imao 23. maja, kada je srednja vrednost bila 96,70 dinara za jedan evro.

U NBS Tanjugu je rečeno da je jučerašnji nagli pad kursa od dva dinara prema evru posledica relativno visokog prometa na deviznom tržištu, od oko 180 miliona evra (u utorak, 13. juna), a nešto povećana tražnja za devizama uzrokovana je rokom dospeća indeksiranih državnih hartija od vrednosti u evrima, izdatih u decembru 2010. godine, kao i najavom budućih emisija hartija od vrednosti.

Ostvareni promet u utorak ukazuje na normalno funkcionisanje tržišta na kome se tražnja za devizama u celosti podmiruje u direktnoj međubankarskoj trgovini, bez učešća NBS na deviznom tržištu, kažu u centralnoj banci.

NBS će, kao i do sada, učestvovati u radu deviznog tržišta ukoliko bude potrebno da se obezbedi nesmetano funkcionisanje tržišta, poručuje centralna banka.

NBS je u periodu od 19. maja do 7. juna na međubankarskom deviznom tržištu kupila 40 miliona evra, u cilju ublažavanja dnevne oscilacije deviznog kursa.

Ove godine nacionalna valuta imala je najnižu vrednost 6. januara - 106,4947 dinara za jedan evro, a najvišu 23. maja, kada je srednja vrednost bila 96,7007 dinara za jedan evro.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image