• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miloš Bugarin reizabran za predsednika PKS

Skupština Privredne komore Srbije (PKS) ponovo je danas izabrala dosadašnjeg predsednika PKS Miloša Bugarina na tu funkciju. Bugarin izabran kao jedini kandidat jer su protivkandidati Slobodan Milosavljević i Čedomir Vukić ranije odustali.

Bugarin je bio jedini kanididat za predsednika u narednom četvorogodišnjem mandatu, a izabran je jednoglasno na sednici kojoj je prisustvovalo 108 članova Skupštine PKS.

Za novog predsednika Skupštine PKS izabran je Marko Ćulibrk, direktor "Ateksa".

Obrazlažući program rada u narednom manadatu, Bugarin je danas na sednici Upravnog odbora PKSrekao da je njegov prioritet "unapređenje privrednog ambijenta" i da ga očekuje težak period u kojem će se "privrednici suočavati sa brojnim izazovima", a Komora "dati maksimalan doprinos" da olakša uslove poslovanja.

Bugarin je najavio strateško partnerstvo PKS i Grada Beograda koje će uključivati preuzimanje vlasništva u Beogradskom sajmu.



Bugarin, koji funkciju prvog čoveka najvećeg srpskog udruženja privrednika obavlja od 2007. godine, bio je jedini kandidat.

Generalni sekretar PKS-a Goran Jeftić obavestio je članove Upravnog obora da se Slobodan Milosavljević i Čedomir Vukić, koji su bili kandidovani za predsednika PKS-a, nisu odazvali pozivu da danas predstave svoje programe pa se smatra da su odustali od kandidature.

Bugarin je kazao da nema zvanične dokumentacije o neprihvatanju kanididature Milosavljevića i Vukića i da su oni samo povukli kandikrture kroz jučerašnje medijske najave.

On je dodao da se ne oseća prijatno što je jedini kandidat za prvog čoveka PKS-a i da su neistine da je Vukić odustao od kanididature pod pritiskom iz Komore.

Bivši ministar trgovine i usluga Srbije i predsednik PKS-a Slobodan Milosavljević saopštio je juče da nije prihvatio kandidaturu za novog predsednika PKS.

Savetnik u PKS-u Čedomir Vukić je saopštio da odustaje od kanididature za predsednika PKS-a zbog pritisaka i opstrukcija u Komori po nalogu Bugarina.

Prema utvrđenoj proceduri, predloge kandidata za predsednika PKS mogli su da podnose: upravni odbori pokrajinskih komora Vojvodine i Kosova i Metohije, 16 regionalnih privrednih komora, komore Beograda, zatim udruženja i odbori u PKS, Izvršni odbor Zajednice preduzetnika u PKS, Zadružni savez Srbije, kao i članovi UO PKS.

Sadašnjeg predsednika PKS Miloša Bugarina, predložilo je devet privrednih komora (Pokrajinska privredna komora Kosova i Metohije i osam regionalnih komora - Valjevo, Zrenjanin, Subotica, Užice, Kraljevo, Požarevac, Niš, Sremska Mitrovica), zatim 19 udruženja i odbora u PKS i Zajednica preduzetnika u PKS.

Bugarina je predložilo i osam članova Upravnog odbora PKS - generalni direktor "FAP" - Priboj Mirko Stojović , generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić, vlasnik "Amiga" - Kraljevo Miroslav Tlačinac, vlasnik SZR J&R - Ivanjica Milica Tankosić i potpredsednici PKS Slobodan Samardžić, Saša Vlaisavljević, Mihailo Vesović i Vidosava Džagić.

Samostalnog savetnika u Centru za razvoj, restrukturiranje i privatizaciju Privredne komore Srbije Čedomira Vukića, predložio je član UO PKS Milenko Dragojević (vlasnik STR „Dragojević"- Valjevo)

Savetnika PKS Slobodana Milosavljevića predložile su dve regionalne privredne komore - Kragujevac i Leskovac.

Milosavljević je izjavio da ne prihvata kandidaturu za mesto čelnog čoveka srpske privrede, odnosno predsednika PKS i obećao da će i dalje ostati privržen borbi za očuvanje jedinstvenog komorskog sistema Srbije .

"Idući u susret izborima za predsednika i druge organe Privredne komore Srbije, a duboko poštujući činjenicu da mi je značajan broj privrednika i regionalnih komora ukazalo poverenje kandidujući me za predsednika PKS-a, izjavljujem da ne prihvatim kandidaturu i uđem u trku za mesto čelnog čoveka srpske privrede", naveo je on.

Skupština je najviši organ PKS, broji 144 člana - reprezentativna predstavnika srpske privrede po regionalnom, teritorijalnom, granskom i sektorskom principu.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image