• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posao za invalide u Paraćinu i Jagodini

U Jagodini radnici će uređivati Memorijalni kompleks Rusko groblje a u Paraćinu će biti personalni asistenti projekta "Korak do samostalnosti" preko Društva za cerebralnu i dečiju paralizu.



Nacionalna služba zapošljavanja (NSZ) odobrila je deset projekata gradu Jagodini i opštini Paraćin u okviru javnih radova na kojima će biti angažovano 15 osoba sa invaliditetom, izjavila je danas Tanjugu savetnik za zapošljavanje Filijale u Jagodini Smiljana Krstić.

U Jagodini osobe sa invaliditetom biće angažovane na uređenju Memorijalnog kompleksa "Rusko groblje", u okviru Javnog komunalno preduzeća "Standard", a u Paraćinu kao personalni asistenti "korak do samostalnosti" preko Društva za cerebralnu i dečiju paralizu.

Zaposlenima na poslovima javnih radova plate će biti isplaćivane prema stepenu stručne spreme: 17.600 dinara za prvi i drugi stepen do 22.000 dinara za sedmi stepen stručnosti, istakla je Krstić i napomenula da će ove osobe biti angažovana na period od šest meseci.
Na području šest opština Pomoravskog okruga: Jagodini, Ćupriji, Despotovcu, Paraćinu, Svilajncu i Rekovcu, prema evidenciji filijale, nezaposleno je 27.590 osoba, od kojih je sa invaliditetom 347, a najviše ih je u Paraćinu 165, Jagodini 135, Ćupriji 25...

Krstić je podsetila da je na nivou Srbije, NSZ odobrila 112 projekata u okviru javnih radova za osobe sa invaliditetom, najviše u nerazvijenim opštinama, na kojima bi trebalo da se zaposli 1.321 osoba.

Za ove projekte Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja izdvojiće 253.000.000 dinara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image