• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povlači se Nacrt zakona o štrajku?

Nacrt bi mogao da bude povučen zbog nezadovoljstva poslodavaca i sindikata delovima tekstam najavio je predsednik Unije poslodavaca Nebojša Atanacković.

Šta će biti sa tim zakonom znaće se više 8. jula na sednici Socijalno-ekonomskog saveta,"ali mi se čini, prema stavovoma kolega socijalnih partnera, da će taj zakon biti povučen", precizirao je Atanacković na konferenciji za novinare UPS-a.

Govoreći o socijalno-ekonomskom sporazumu i predlogu mera za oporavak i razvoj srpske industrije, Atanacković je ocenio da nije urađeno dovoljno za ispunjenje zadataka iz sporazuma, dva meseca od njegovog potpisivanja.

Što se tiče onoga što je vlada trebalo da uradi, još ne znamo da li će to biti ispunjeno, rekao je on i dodao da je bilo dosta obećanja koja se tiču povećanja neoporezovanog dela plata i likvidnosti preduzeća.

UPS je ocenio da, kada su u pitanju podsticaji za poljoprivrednu proizvodnju, da je Vlada Srbije u maju i junu donela veliki broj uredbi o regresiranju i subvencijama za poljoprivrednu proizvodnju, ali da još nema naznaka da je došlo do zaokreta politike koja će doprineti izmeni agrarne strukture i povećanju prinosa.

Rukovodstvo UPS-a je saopštilo da će to udruženje od 1. jula postati pridruženi član poslovne asocijacije "Biznisjurop" (Business Europe).

"Biznisjurop" je, kako su naveli, krovna organizacija najvećih poslodavačkih organizacija u zemljama EU i okuplja oko 20 miliona malih, srednjih i velikih preduzeća iz 34 zemlje Evrope.

Rukovodstvo UPS-a je ukazalo i na to da je Komitet za primenu standarda Međunarodne organizacije u svom izveštaju naglasio da "Srbija mora da prestane da se ponaša suprotno Konvenciji 87. Međunarodne organizacije rada UN i onemogući dalje direktno i indirektno mešanje Privredne komore u zastupanje interesa privatnog kapitala," s obzirom na to da je konstatovano da je ta konvencija narušena.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image