• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić: Severnim krakom Koridora od avgusta

Ministar za infrastrukturu najavio je da će put od Beograda do Horgoša biti kompletno završen ove a ceo Koridor u roku od dve godine.

"Sledećeg meseca postepeno puštamo severni krak Koridora 10, kako budemo završavali preostale deonice. Cela deonica od Horgoša do Beograda biće potpuno završena do kraja jula ili najkasnije u prvim danima avgusta", rekao je Mrkonjić u intervjuu Novostima.

"Sa preostalim deonicama na severu do kraja godine biće završeno ukupno 180 kilometara autoputa. To je ubedljivo najviše u istoriji. Raspisani su tenderi i izabrani izvođači za još 150 kilometara autoputa. U roku od dve godine, od danas, biće završen kompletan Koridor 10", naglasio je Mrkonjić i ocenio da je to u uslovima najveće svetske ekonomske krize spektakularan rezultat.

On je najavio da će radovi na mostu Gazela praktično biti završeni u februaru, autoput kroz Beograd do kraja leta, kružni put od Bubanj potoka je završen, a obilaznica Dobanovci - Batajnica biće gotova za godinu dana.

"Grandiozni most Beška otvorićemo konačno na jesen. Već 7. jula biće potpuno spojena konstrukcija mosta i moći će preko njega peške da se pređe. Praktično su ostali završni radovi", kazao je Mrkonjić.

Na relaciji Beograd - Bar, na takozvanom Koridoru 11, do kraja godine biće završena deonica Ub - Lajkovac, a biće započeti i radovi na relacijama od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga,a to je 250 miliona evra, rekao je on i najavio da će tenderi biti uskoro raspisani.

On je kazao da blokada "Nibens grupe" nije ugrozila adove na Koridoru i ostalim putevima po Srbiji, jer je "Nibens" imao samo jednu deonicu od 24 kilometra na severu Koridora.

Mrkonjić je rekao da će banke kojima "Nibens grupa", (čiji je vlasnik Milo Đurašković uhapšen zbog finansijske afere), duguje novac praktično preuzeti rukovođenje tom kompanijom.

"Očekujem da banke postave već u sredu svoje menadžere u 'Nibensu' i da ova loša epizoda sa blokadama i štrajkovima ostane iza nas", rekao je Mrkonjić.

"Preuzeli smo obavezu da niko od radnika ne ostane bez posla. A, svako za koga se utvrdi da je učestvovao u proneverama će morati da odgovara pred zakonom", rekao je Mrkonjić za Novosti.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image