• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O Luci Beograd na sudu 30. septembra

Glavna rasprava u Višem Sudu po tužbi grada Beograda za utvrđivanje prava korišćenja nad zemjištem ne može biti ranije jer Apelacioni sud još nije odgovorio na žalbu Luke.

Postupajuće Sudsko veće donelo je odluku da se glavno ročište održi 30. septembra, a na predlog tuženog "Luke Beograd", jer Apelacioni sud još uvek nije razmatrao žalbu tog preduzeća na odluku o uvođenju privremene mere zabrane raspolaganja tim zemljištem.

Advokat Luke Beograd Ana Lazarević rekla je da rasprava o ovom predmetu ne može da se vodi dok se ne odluči po žalbi, jer žalba ima prioritet.

Ona je navela da je rok za odlučivanje po žalbi osam dana i da je on već prekoračen, jer je žalba podneta još pre mesec i po dana.

Gradski javni pravobranilac Strahinja Sekulić zatražio je izvođenje glavnih dokaza navodeći da nema prepreka za nastvak postupka.

Međutim, Sud je odlučio glavni pretres bude održan 30. septembra, imajući u vidu nastupajuće letnje odmore.

Gradski javni pravobranilac je istakao, u obraćanju novinarima nakon održanog pripremnog ročišta, da dok je predmet u toku on ne može da ga komentaiše pa čak ni to da li će vremensko prolongiranje uticati na spor.

Upitan da li će ovo uticati na eventualnu kupovinu akcija Luke Beograd, Sekulić je rekao da o tome odlučuje gradonačelnik i grad Beograd.

Na današnjem pripremnom ročištu nije bio prisutan biznismen Milan Beko u čijem je većinskom vlasništvu Luka Beograd, koja se prostire na oko 200 hektara.

Viši sud u Beograd doneo je sredinom maja privremeu meru kojom se preduzeću Vorldfajn, biznismena Beka, zabranjuje rasplaganje, opterećenje i otuđenje nepokretnosti na kojima se nalazi Luka Beograd do okončanja sudskog spora između tog preduzeća i Grada Beograda.

Rešenje kojim je određena pomenuta mera doneto je 16. maja, a stranke u postupku imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u roku od 15 dana pošto prime rešenje.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image