• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komercijalna banka blokirala Svislajon-Takovo

Račun konditorske kompanije Svislajan-Takovo blokiran je zbog duga od oko 10 miliona evra, po presudi Apelacionog suda. Vlasnik Svislajona, Rodoljub Drašković, tvrdi da je reč o poliitčkoj hajci i fiktivnom dugu prethodnog (društvenog) rukovodstva

Kako je izjavio agenciji Beta vlasnik kompanije Rodoljub Drašković, radi se o starom, pretprivatizacionom i fiktivnim dugu, a spor pred sudovima trajao od kada je preuzeo kompaniju 2003. godine, jer Takovo nije priznavalo dug kod Komercijalne banke, napravljen još od početka devedesetih godina.

Prema njegovim rečima, dug na osnovu kojeg je u petak blokiran račun je 975 miliona dinara plus kamate.

On je kazao da nisu priznavali dug jer su postojali "samo fiktivni ugovori" koje je potpisivalo bivše rukovodstvo i da nije bilo prenosa sredstava sa Komercijalne banke na kompaniju. Kako je dodao, dug koji Takovo priznaje iznosi oko 2,2 miliona evra.

"Ovo je politička presuda, došao je sudnji dan, dželati su došli da ubiju kompaniju Takovo", rekao je Drašković i dodao da sada u jeku sezone ne mogu da nabave osnovne sirovine, ne mogu da državi plaćaju poreze i zaposlenima zarade.

"Oko 700 ljudi će ostati bez posla", rekao je Drašković a na pitanje da li se razmišlja o uvođenju stečaja, o čemu se špekuliše, on je kazao da tu odluku može samo da donese Komercijalna banka.

On je najavio da će se tražiti reviziju sudskog postupka, da je tim advokata iz Švajcarske već u Srbiji, ali i izrazio bojazan da je to uzalud jer je račun već blokiran i ne mogu da izvršavaju obaveze.

Drašković je najavio i da će se žaliti međunarodnim sudovima.

"Kompanija Takovo je bila najusešnija kompanija koja je privatizovana, investirali smo u opremu, u proizvodne pogone, u tehnologiju. Sve je bilo uzalud", rekao je Drašković.

Kompanija je privatizovana 2003. godine i zapošljava oko 700 ljudi.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image