• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigao kredit, "Gazela" po planu

Evropska investiciona banka (EIB) uplatila je danas Putevima Srbije ratu od 10 miliona evra od ukupno 33 miliona evra kredita za obnovu beogradskog mosta.

Putevi Srbije, koji su investitor obnove "Gazele", naveli su i da je Evropskoj investicionoj banci upućen zahtev za uplatu sledeće tranše od pet miliona evra koja će, kako se očekuje, biti isplaćena u narednih 30 dana.

Evropska investiciona banka saopštila je juče da nije obustavila isplatu kredita za rekonstrukciju mosta i da je iz kredita od 33 miliona evra preostalo da se realizuje još pet miliona.

Gradonačelnik Dragan Đilas pre toga je kazao da je EIB obavestila Puteve Srbije da nije spremna da odobri nastavak povlačenja kredita jer je nezadovoljna raseljavanjem Roma koji su živeli ispod mosta.

Putevi Srbije su juče saopštili da je za završetak radova na rehabilitaciji mosta potrebno još 25 miliona evra, i da će novac biti iz kredita.

Rekonstrukcija beogradskog mosta na auto-putu E-75 je počela u martu 2010. godine i trebalo bi da traje dve godine.

Ugovor o rekonstrukciji mosta za 58 miliona evra, sklopili su Putevi Srbije i austrisjska komapanija Štrabag.

Prilikom potpisivanja ugovora o kreditima rečeno je da će se obnova mosta i prilaznih puteva finansirati kreditima EIB od 33 miliona evra i EBRD od 25 miliona evra, dok će Grad Beograd dati 7,5 miliona evra, Putevi Srbije 4,8 miliona evra i Evropska agencija za rekonstrukciju s donacijom 6,75 miliona evra.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image