• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LDP:Država da ne preti, nego da izmiri dugove

LDP predložila je donošenje odluke koja obavezuje državne organe i njena preduzeća da obaveze prema privredi plaćaju u skraćenom roku, koji u prvoj fazi treba ograničiti na najviše 45 dana.

"Ideja kojom se najavljuje krivična odgovornost poslodavaca koji kasne u isplati plata ostaće licemerna sve dok je sama država najveći dužnik koji kasni u svim plaćanjima i dok su njena preduzeća šampioni u neredovnom izmirivanju obaveza", naveo je u pisanoj izjavi predsednik LDP Čedomir Jovanović.

On je istakao da se mnoge firme zadužuju i ne mogu da isplate plate zato što država danas privredi duguje preko milijardu evra i ocenio da je bezobrazno pretiti zatvorom i onima koje je država dovela u nemoguću situaciju.

"Zato LDP predlaže da se odmah donese odluka koja obavezuje državne organe i njena preduzeća, EPS, Srbijagas, Puteve Srbije, Železnice, Galeniku, JAT i sve druge, da svoje obaveze prema privredi plaćaju u skraćenom roku.

Tek tada bi država imala pravo da goni one koji su neredovni u svojim obavezama", naveo je lider LDP.

To je, kako je istakao, prva mera koju treba usvojiti i od koje Vlada "uporno beži, štiteći sebe i svoje gubitaše čije poslovne promašaje pokriva novcem poreskih obveznika i galopirajućim zaduživanjem".

(Beta)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image