• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi daju pare za TE Kostolac

Kineska vlada odborila je Srbiji zajam od 300 miliona dolara za izgradnju Termoelektrane Kostolac, izjavio je danas u Beogradu zamenik premijera Ivica Dačić.

On je novinarima u Palati Srbije, nakon sastanka sa kineskom delegacijom, rekao da ga je o tome obavestio član Stalnog komiteta Politbiroa CK Komunističke partije Kine i sekretar Komisije za disciplinu i nadzor Kine He Guoćijang.

Dačić je ocenio da su ekonomski odnosi Kine i Srbije u poslednje vreme u konstantnom usponu i izrazio očekivanje da će kineske kompanije ulagati kako u infrastrukturu, tako i u privatizaciju i izgradnju novih industrijskih pogona.

Zameni premijera Dačić je rekao da uspešna ekonomska saradnja dokaz daljeg razvoja odnosa dve zemlje i da Kina u ovom delu sveta nema boljeg prijatelja od Srbije.

On je naveo da u odnosima dve zemlje nema spornih pitanja, da se i jedna i druga zalažu za teritorijalni integritet i suverenitet i zahvalio predstavnicima Kine na aktivnoj podršci Srbiji kada je u pitanju Kosovu.

He Guoćijang je, kako je objasnio Dačić, peti čovek u strukturi kineske vlasti i izrazio je želju da poseti grob Josipa Broza Tita.

Kineska delegacija danas je počela dvodnevnu posetu Beogradu, a tokom dana treba da razgovara i s premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem i predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić-Dejanović.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image