• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svislajon Takovo platio Komercijalnoj banci

Kompanija Svislajon Takovo uplatila je juče 12 miliona evra koliko po presudi Apelacionog suda potražuje Komercijalna banka.

U toj kompaniji je Beti rečeno da ne odustaju od revizije pred Vrhovnim kasacionim sudom, kojem je dostavila zahtev za reviziju presude Privrednog apelacionog suda, a na osnovu koje joj je Komercijalna banka blokirala račun.

"Apelujemo na sudstvo da prioritetno uzmu u razmatranje taj predmet i da donesu presudu poštujući Ustav i zakone ove zemlje, a ne diktate otuđenih centara vlasti", saopšteno je iz te kompanije.

Predsednik Takova Rodoljub Drašković izjavio je da će nakon što uplati 12 miliona evra, obaviti sanaciju firme kao i da će nakon toga napustiti Srbiju.

Takovu je Komercijalna banka prošle nedelje blokirala račun nalogom za prinudnu naplatu duga od oko 10 milioan evra, od čega Takovo priznaje samo deo duga od 2,2 miliona evra.

Takovo u sporu sa Komercijalnom bankom pokušava da dokaže da su postojali samo fiktivni ugovori o zaduženju koje je potpisivalo bivše rukovodstvo i da nije bilo prenosa novca sa banke na kompaniju.

Drašković je ranije Komercijalnoj banci predložio dve mogućnosti kako bi se rešio spor - da banka odobri Takovu konverziju duga u kredit dok se ne okonča revizije sudskog postupka pred Kasacionim sudom ili otkupi deo duga od 2,2 miliona evra.

Komercijalna banka se do sada po ovom pitanju nije oglašavala.

Drašković je 2003. godine kupio Takovo za tri miliona evra.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image