• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tajni pregovori o kupovini Luke “Novi Sad”?

Azerbejdžanska kompanija "Azerbejdžan investment kompani" vodi tajne pregovore o kupovini Luke "Novi Sad" na Dunavu, najuspješnije luke u Srbiji u kojoj se godišnje pretovari 600 000 tona razne robe.

Kako danas javlja novosadski Radio 021, delegacija te kompanije u petak, 15. jula, tajno je posetila novosadsku Luku i obavila razgovore s njenim rukovodstvom.

Isti izvor dodaje da su delegaciju činili najbliži saradnici azerbejdžanskog ministra ekonomije Šahina Mustafajeva, kao i predstavcnici ambasade ove zemlje u Beogradu.

Iz Luke je "procurelo" da su Azerbejdžanci bili izuzetno zadovoljni njenim strateškim položajem, kao i da su uvereni u isplativost investicije.

Radio 021 navodi da informaciju o prodaji Luke azerbejdžanskoj kompaniji nisu uspeli da dobiju od srpskog ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića, u čijem resoru je i taj posao.

Nezvanično, Mrkonjić je u svom kabinetu u prošli utorak primio azerbejdžanskog ambasadora Aldara Hasanova, kao i da je u načelu postignut dogovor o prodaji Luke "Novi Sad".

Zanimljivo je da je na novosadskom Keju pored Dunava početkom juna svečano otvoren spomenik čuvenom azerbejdžanskom kompozitoru Uzeiru Hadžibejliju, kome su prisustvovali i predsednici dve države.

Tad se spekulisalo da je podizanje spomenika azrebejdžanskom kompozitoru, zapravo, uvod u ekonomsku saradnju, koja bi Srbiji omogućila kupovinu jeftine nafte od prebogatog Azerbejdžana.

Robna razmena između Srbije i Azerbejdžana u proteklih godinu dana sa 1,5 miliona evra porasla je na 184 miliona evra.

(Srna)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image