• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukadinović:Drašković priča "priče za decu"

Predsednik Upravnog odbora Metalca Dragoljub Vukadinovic ukazuje na neke nedoslednosti oko privatizacije Takova, zbog čijeg je sudskog naplačivanja duga biznismen i vlasnik Svis lajona, Rodoljub Drašković, napustio Srbiju.

Uslovi poslovanja u Srbiji nisu toliko katastrofalni da to bude razlog za napuštanje zemljem kaže Dragoljub Vukadinović, i ukazuje na mnoge nedoslednosti u privatizaciji i investicijama u Takovu iz Gornjeg Milanovca o kojima Drašković govori u medijima.

Vukadinović je međutim upozorio da državni organi treba da se pozabave podatkom da je pre osam godina, u momentu preuzimanja Takova u toj firmi bilo oko 3.800 zaposlenih, a danas je Drašković sveo tu kompaniju na oko 700 radnika, koja je minorna u odnosu na neke druge proizvođače prehrambene industrije.

"Zašto je to tako, to bi morao Drašković da objasni. Da objasni ne samo gradu Milanovcu, nego i Srbiji", rekao je Vukadinović u izjavi za Tanjug i podsetio da je Drašković preuzeo Takovo, pod nekim uslovima koji su bili čudni.

Drašković je kupio Takovo za rekordno nisku cenu od tri miliona dolara, a procenjena vrednost bila je preko 65 miliona dolara, sa svim obavezama koje je to preduzeće imalo, podsetio je Vukadinović i napomenuo da je Takovo bio gigant i okosnica razvoja u Srbiji i Gornjem Milanovcu.

Vukadinović je rekao da ga je najviše zaintrigirala izjava Draškovića da je on uložio oko 600 miliona evra u Srbiju, ocenjujući da su to "samo neke priče za malu decu i ne veruje da neko ozbiljan može poverovati u to".

"Jedino ako Rodoljub (Drašković) ne misli da je pod investicijama i ono što je on uradio sa eurokremovima, pa je licencu jedne italijanske firme za proizvodnju kremova, zamenio svojom licencom, koju je naplatio preko 10 miliona evra i uspeo je da on bude lično vlasnik preko 70 posto eurokremova. Ako su takve investicije, onda takvih investicija može biti koliko god hoćete", kazao je Vukadinović, koji je i član Poslovnog kluba Privrednik.

"Drašković je prilikom preuzimanja izjavljivao da će od 'Takova' napraviti svetsku firmu, da neće biti otpuštanja radnika, da će otvoriti nova radna mesta i da će preći da živi u Gornji Milanovac. Na kraju se ispostavilo da su to priče za malu decu", rekao je Vukadinović .

Komentarišući Draškovićeve izjave u medijima da odlazi iz Srbije zbog loših uslova poslovanje, Vukadinović je rekao da i on kao privrednik nije prezadovoljan uslovima poslovanja, kamate na kredite su prevelike, pogotovo za obrtna sredstva i za investicije, makroekonomska politika je nestabilna i visoki su porezi i doprinosi.

"To je sve neka sugestija državi šta treba raditi da bi to smanjila, ali ni u kom slučaju to ne znači da treba zbog toga napustiti Srbiju i ići negde drugde da se radi", poručio je Vukadinović.

Draškoviću je povod za napuštanje Srbije bila presuda Apelacionog suda da Takovo plati dug (iz vremena pre privatizacije) Komercijalnoj banci od 12 miliona evra.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image