• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EU nam poklanja 178,5 miliona evra

Predstavnici Evropske unije i Vlade Srbije potpisali su danas sporazum o dodeli 178,5 miliona evra evropske pomoći Srbiji za 2011. godinu.

Kako je najavljeno, finansijski sporazum o pomoći EU potpisali su šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer i potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić.

Bespovratna sredstva će biti utrošena za projekte koji će pomoći Srbiji da realizuje reforme neophodne za buduće članstvo u EU.

U okviru sporazuma su odobrena 23 projekta ukupne vrednosti 178,5 miliona evra, koliko je EU namenila Srbiji u 2011. iz pretpristupnih fondova (IPA). Zaključno sa tim sporazumom, ukupna donacija EU Srbiji dostiže 2,2 milijarde evra.

Iz bespovratne pomoći će za jačanje vladavine prava biti upotrebljeno 12 miliona evra, za reformu javne uprave 26 miliona a za prevazilaženje ekonomske krize i unapređenje konkurentnosti privatnog sektora 18,5 miliona.

Među priorotetima će biti i zaštita životne sredine i od 39 miliona evra namenjenih projektima na tom sektoru, EU 15 miliona donira za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Termoelektrani "Nikola Tesla B".

Svi projekti iz sporazuma za 2011, kako se navodi u saopštenju, doprineće procesu evropskih integracija Srbije, ekonomskom rastu i društvenom blagostanju.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image