• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pojeftinjuje šećer?

Očekuje se da će šećer naredne sedmice da pojeftini u Srbiji jer je njegova cena na svetskim berzama u padu, rečeno je u kompaniji "Sunoko".

U "Sunoko" su Tanjugu istakli da ima sasvim dovoljno šećera za neometano snabdevanje domaćeg tržišta, što potvrđuje i odluka Vlade Srbije da krajem juna bude obustavljena interventna prodaja iz Robnih rezervi, jer je tržište stabilizovano.

"Kao najveći srpski proizvođač šećera, kompanija 'Sunoko' uredno snabdeva veleprodaje i trgovinske lance šećerom i u ovoj godini je povećala tržišno učešće u odnosu na isti period 2010", rečeno je u toj kompaniji.

Proteklih dana većina trgovina u Srbiji povećala je cenu šećera.

Tako je u trgovinskim lancima "Roda" i "Merkator" 20. jula poskupeo šećer u proseku za pet procenata, pa se nove cene kreću od 112,90 do 117,90 dinara po kilogramu.

Takođe, šećer je u "Rodi" i "Merkatoru" već poskupeo 14. jula od kada je cena te namirnice bila između 106,9 do 111,5 dinara po kilogramu (kg).

I u SOS marketu pre nekoliko dana poskupeo je šećer sa 98 na 109,90 dinara po kg, kada je potrošen šećer iz Robnih rezervi.

Sekretar Udruženja Privredne komore Srbije (PKS) za poljoprivredu Milan Prostran smatra da nema velikih razloga za poskupljenje šećera u Srbiji jer su raspoložive količine te namirnice dovoljne do nove proizvodne kampanje polovinom septembra.


(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image