• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pismo privrednika Fileu

Vodeća poslovna udruženja u Srbiji traže od Štefana Filea suspenziju jednostrano donete odluke kosovske administracije u Prištini koja zabranjuje ulaz robe iz Srbije.

Vodeća poslovna udruženja u Srbiji uputila su pismo komesaru Evropske unije za proširenje Štefanu Fileu u kome se traži suspenzija jednostrano donete odluke kosovske administracije u Prištini koja zabranjuje ulaz robe iz Srbije i ocenila da se ovom merom na najgrublji način krši CEFTA Sporazum koji je potpisan 2006. godine pod pokroviteljstvom EU.

Pismo Fileu uputili su Privredna komora Srbije, Savet stranih investitora, Američka privredna komora i Poslovni klub Privrednik.

U pismu se navodi da poslovni sektor u Srbiji, domaći i strani investitori već trpe negativne posledice povodom nagle promene uslova poslovanja uvođenjem ovog embarga.

"Stoga se obraćamo Vama i ostalim nadležnim Evropskim institucijama sa inicijativom da se hitno aktiviraju svi raspoloživi mehanizmi kako bi se suspendovala odluka o zabrani ulaza robe iz Republike Srbije i time sprečilo kršenje važećih sporazuma i osnovnih principa EU o slobodnom protoku roba", kaže se u pismu.

Vlada Kosova je u sredu 20. jula zavela embargo na uvoz robe iz Srbije, kao recipročnu meru uz obrazloženje da Beograd ne priznaje pečate kosovske carine što sprečava uvoz robe sa Kosova u Srbiju.

Na administrativnoj liniji sa Kosovom od kraja prošle sedmice sve je više kamiona sa robom iz Srbije.

Sporuzumom CEFTA je predviđeno da Kosovo zastupa UNMIK, zbog čega Srbija ne priznaje pečate kosovske carine.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image