• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Grci se neće povući iz Srbije

Nema bojazni od grčkog scenarija u Srbiji, izjavio je predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković i istakao da nema straha da bi grčki privatnici mogli povući svoje investicije iz Srbije.

"U Grčkoj je kriza države, a ne grčkih preduzetnika. Nismo kupovali grčke dužničke papire i ne vidim kako se kriza može preliti u Srbiju. A ne verujem da bi grčki privatnici povukli investicije iz Srbije", rekao je Cvetković u intervjuu za Novi magazin.

Cvetković je rekao da se Srbija pridržava zakona i da je prošle godine deficit bio 4,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), a u planu je bio 4,8 odsto.

"Ove godine imamo 4,1 odsto BDP i nećemo to preći. Sledeće godine imaćemo 3,2 i isto ćemo to napraviti. To je prosta stvar", rekao je Cvetković.

Cvetković je, govoreći od tri godine Vlade Srbije, istakao da su reforme nastavljene, ekonomija nije doživela krah, ali plaća se ceh krize.

Istina je da su ekonomski resori dali mnogo manje i lošije rezultate od svih drugih u Vladi, ali to je logična posledica ekonomske krize i na to nismo mogli da utičemo, objasnio je Cvetković.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković ocenio je da ne bi trebalo prodavati delove Elektoprivrede Srbije (EPS).

"Vlada smatra da EPS ne treba rasparčavati i prodavati 'na komad'. Smatramo da treba da se omogući dolazak velikih proizvođača struje unutar sistema na većinskoj privatnoj osnovi", kazao je srpski premijer za novi broj nedeljnika Novi magazin.

Cvetković je najavio i da će podela akcija EPS-a građanima i bivšim i sadašnjim radnicima uslediti nakon ponavljanja tendera za izgradnju termoelektrane "Nikola Tesla B3".

"Završili smo tender za termoelektranu Kolubara B od 700 megavata. Taj posao je dobio Edison. Nismo imali uspeha sa tenderom za termoelektranu 'Nikola Tesla 3' i to ćemo ponoviti", kazao je on.

Cvetković je istakao i da će Vlada Srbije nastaviti reforme u javnom sektoru dodajući da je započeta reforma u Železnici Sribije, podelom na preduzeća po delatnostima.

"To znači da će prevozom moći da se bavi svako ko ima vozove, a da državi plzti taksu za korišćenje infrastrukture", kazao je premijer.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image