• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetska banka zadovoljna viđenim na Koridoru

Direktorka Svetske banke zadužena za jugoistočnu Evropu Džejn Armitidž pozitivno je ocenila realizaciju radova na Koridoru 10, na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada.

Obilazeći sa saradnicima radove na Koridoru, ona je istakla da se od aprila 2010, kada je počela izgradnja obilaznice, "može videti sjajan napredak" i dodala da se radovi obavljaju na celoj trasi obilaznice i sedam mostova, od čega su tri već gotova.

Nadležni u preduzeću Koridori Srbije i austrijskoj Alpini najavili su da će trasa obilaznice oko Dimitrovgrada sa sedam mostova, bez tunela, biti završena do maja 2012.

Svetska banka kreditira radove na izgradnji Koridora 10 sa ukupno 275,2 miliona evra, od čega je za obilaznicu oko Dimitrovgrada, bez tunela, izdvojila oko 30 miliona evra.

Armitidž je kazala da bi od septembra trebalo da počne i izgradnja dva tunela, ukupne dužine 1.800 metara, koji su deo obliznice.

"Znamo da su u Srbiji ljudi nestrpljivi za izgradnju ovog važnog puta i da hoće, zbog velike količine novca koji se ulaže, da odmah vide rezultate," rekla je Armitidž.

Zvaničnica Svetske banke je primetila da je na tom delu Koridora 10 veoma težak teren pa su morali da budu obavljeni obimni pripremni radovi i za dosadašnju realizaciju je čestitala resornom ministarstvu , Koridorima Srbije i izvođaču radova.

Armitidž je najavila da će njena sledeća kontrola radova na izgradnji Koridora 10 na istoku Srbije biti na proleće.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image