• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Kosovu će trgovati drugi

Domaće firme su za dve nedelje blokade prodaje robe oštećene za nekoliko miliona evra, ali ceh bi mogao biti i veći jer njihove pozicije zauzimaju firme iz drugih zemalja.

Srpski privrednici se plaše gubitka tržišta gde godišnje zarade 280 miliona evra od prodaje građevinskog materijala, nameštaja, brašna, žitarica, električne energije a koje bi sada mogli da preuzmu firme iz bivših republika SFRJ, Turci, Italijani, Grci... piše Blic.

Vlasti na Kosovu i Metohiji 20. jula zabranile su prodaju srpske robe u južnoj pokrajini, čime, kako su naveli, žele da primene mere reciprociteta zbog odluke Beograda da ne prizna carinske pečate s oznakom jednostrano proglašene Republike Kosovo. Vlada Srbije je potez Prištine označila kao antievropski akt koji krši CEFTA sporazum, a pokrenut je i postupak za rešavanje problema u okviru ovog sporazuma.

U Privrednoj komori Srbije ističu da je na administrativnim prelazima s KiM ovih dana čekalo 80 do 100 kamiona. Miloš Bugarin, predsednik PKS, tvrdi da nadležni rade sve što je u njihovoj moći. Poslata su pisma EU i sekretarijatu CEFTA sporazuma, koji je dužan da spreči zabranu prodaje robe između zemalja potpisnika.

"Potpisnik ovog ugovora o trgovini je Unmik i nadamo se da će reagovati. Zasad nismo dobili odgovor od CEFTA sekretarijata", kaže Bugarin za Blic.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image