• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolubarski okrug: Dalje nećeš moći!!!

Opštinski računu gotovo svih šest opština Kolubarskog okruga blokirani su po sudskim presudama zbog dugova seljacima za ranije oduzetu zemlju.

Kako javljaju lokalni mediji, lokalna samouprava u Osečini trenutno duguje 4,6 miliona dinara, taj dug u Ljigu iznosi preko 15 miliona dinara, na Ubu je dug oko 30, a u Valjevu oko deset miliona dinara.

U Osečini dug je nastao zbog toga što izvršnom presudom Osnovnog suda u Valjevu lokalna samouprava dužna da dvojici poljoprivrednika isplati dug za zemlju koju je od njih 1990-tih godina kupila Zemljoradnička zadruga Osečina, koja više ne postoji.

Dug je bio 600.000 dinara ali je sa kamatama narastao na 4,6 miliona dinara, pa se sa opštinskog računa svakodnevno skida polovina ukupnog priliva sredstava, što je ove sedmice iznosilo oko 350.000 dinara.



U Ljigu je zbog blokade opštinskog računa "skinuto" 5,7 od deset miliona dinara koje je Vlada Srbija uplatila na ime pomoći za postradale od majskih i junskih poplava.

U toj lokalnoj samoupravi kažu da će im u narednom periodu za prinudnu naplatu stići između 10 i 11 miliona dinara, što će "pojesti svu pomoć namenjenu za saniranje posledica poplava".

Slična situacija je i na Ubu, gde takođe preti mogući kolaps u funkcionisanju javnih službi i opštinskih preduzeća i ustanova.

U Valjevu i Ubu su angažovani javni pravobranioci u "traženju pravnog leka" i eventualno vansudsko poravnanje sa poveriocima, dok su iz Osečine uputili apel za pomoć Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image