• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Valjevo: Ukradeno struje za 40 miliona dinara

Direktor "Elektrodistribucije" u Valjevu, Zoran Nikolić rekao je novinarima da je do kraja jula ukradena električna energija za oko 40 miliona dinara.

Nikolić je precizirao da se poslednjih godina sve više potrošača bespravno priključuje na elektromrežu, a ove godine ih je otkriveno 67 i protiv njih su podnete krivične prijave.

"Nekada su struju 'krali' siromašni - bez posla i novca, a danas nema pravila", kazao je Nikolić novinarima.

On je dodao da su ranije kazne za krađu struje bile rigorozne, te su kradljivci završavali u zatoru, dok su danas kazne blaže i najčešće iznose "dva do tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana".

Dug valjevskoj "Elektrodistribuciji" iznosi 700 miliona dinara - građani duguju preko 400 miliona dinara, a privreda oko 300 miliona dinara.

Dug je za poslednja dva meseca opao za 300 miliona dinara zahvaljujući prinudnoj naplati koja se sprovodi od početka juna.

Od 67.000 potrošača električne energije na području Valjeva, Uba, Osečine i dela Mionice, koje "pokriva" valjevska "Distribucija", više od hiljadu potrošača po nekoliko meseci ne plača račune.

Nikolić kaže da ima i onih koji za struju duguju i po nekoliko godina, te je njihov dug veći od 200 miliona dinara. Najveći pojedinačni dug dostiže skoro milion dinara.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image