• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na posao se čeka oko četiri godine

Najmanje 65.000 nezaposlenih u Srbiji na posao čeka duže od deset godina, a novo radno mesto u proseku se traži oko 3,75 godina.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, među onima koje strpljenje najduže služi nalazi najviše onih bez ijednog dana škole, zatim oko 6.500 onih koji imaju samo osnovno obrazovanje, oko 4.800 ima završenu srednju školu, a posao čeka i oko 1.300 fakultetski obrazovanih.

U ovoj službi kažu da su među onima koji su rekorderi u vremenu provedenom na birou oni između 40. i 50. godine života - njih 14,01 odsto.

I u Republičkom zavodu za statistiku podsećaju da na birou čak 64,12 odsto nezaposlenih posao čeka duže od 12 meseci, pišu "Večernje novosti".

Prosečno "prolazno vreme" - od trenutka prijave na evidenciju NSZ do odlaska na novo radno mesto, na kraju 2010. godine iznosilo je 3,75 godina.

(Srna)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan Nish

Ova sluzba organizuje sajmove zapošljavanja na kojima nezaposljena lica predaju CV i niko vas nikad ne zove za posao samo vam kazu ,,idite kuci pozvacemo,, Od toga nema nista nikad me nisu pozvali za nijedan posao. U ovoj ustanovi Nacionalnoj sluzbi zapošljavanja zaposleni primaju platu a ne nalaze vam nikakav posao. I svi su primljeni po političkoj pripadnosti.

Milan Nish

@Milan Nish Ako hocete u Srbiji da povećate natalitet mladim ljudima trebate da date Nacionalne penzije jer posle 10 sati rada mladi ljudi danas nisu nizašta. Još ako su na poslu žrtve mobinga od nataliteta nema ni govora.

special image