• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Bajatović: Gas će poskupeti 15 odsto

Gas u Srbiji će najverovatnije poskupeti u proseku oko 15 odsto, odnosno od 10 do 12 odsto za domaćinstva, rekao je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

On je prlikom potpisivanja Ugovora o strateškom partnerstvu sa italijanskim konzorcijumom GAP o gasifikaciji opštine Šid rekao da će predviđena cena gasa biti manja od realne tržišne cene ali da vlada neće dozvoliti povećanje od 30 odsto.

Ukoliko bi se primenio zakon cena gasa bi trebalo da bude između 47 i 49 dinara po kubnom metru, rekao je Bajatović u izjavi novinarima u Šidu.

Srbijagas, kako je istakao, mora da se dogovori sa vladom oko cene gasa kako bi se sačuvala makroekonomska stabilnost u Srbiji.

"Srbijagas će uraditi onako kako to Vlada Srbije kaže, a, sa druge strane, nameće se pitanje kako platiti taj gas koji uvozimo", naveo je on.



Kako je kazao, ostalo je još sporno pitanje oko troškova od 1,8 milijardi dinara koliko vlada Srbije duguje Srbijagasu iz perioda gasne krize kada je gas domaćinstvima isporučivan po značajno nižoj ceni.

"Vlada bi najradije da gas ne poskupi", istakao je Bajatović ali i naglasio da gas mora da se plati jer je to uvozna roba.

U Šidu je danas potpisan ugovor o gasifikaciji te opštine u vrednosti od 16 miliona evra, koja treba da bude završena 2013. godine i omogući podizanje mogućnosti te pogranične opštine za privlačenje stranih investitora.

Ugovor su potpisali generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, predsednica opštine Šid Nataša Cvjetković i predstavnik italijanskog konzorcijuma "GAP" iz Firence.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image