• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Problematični krediti dostigli maksimum"

Problematični krediti su dostigli maksimum i u narednom periodu će ili ostati na tom nivou ili će se smanjivati, ocenio je predsednik Izvršnog odbora Hipo Alpe-Adrija banke u Srbiji Vladimir Čupić.

"Loši plasmani su “dotakli dno” i to je jedan od najvećih problema bankarskog sektora u Srbiji", rekao je Čupić agenciji Beta.

U Hipo banci je 20 odsto ukupnih kredita u kategoriji problematičnih, što je, prema rečima Čupića, na nivou ukupnog bankarskog sektora u Srbiji.

Zbog nemogućnosti otplate pozajmica Hipo banka je, kako je rekao, bila prinuđena da naplaćuje hipoteke i prodaje nekretnine klijenata, među kojima je i desetak stanova.

"Hipo banka je, zahvaljujući tome što je u prošloj godini konzervativno pristupila oceni bioniteta klijenata i izdvojila značajne rezervacije, ove godine imala rast kredita i depozita i ostvarila dobre poslovne rezulatate", rekao je Čupić.

Profit Hipo banke u Srbiji, kako je istakao, u prvom polugodištu 2011. godine bio je 13 miliona evra, dok je u prošloj godini iznosio četiti miliona evra.

"Plan banke je da zadrži tržišni udeo od oko šet odsto i da nastavi da širi mrežu filijala", najavio je Čupić.

Trenutno Hipo banka ima 40 filijala, a planirano je otvaranje još 20 do 25.

"U planu je rast kreditne aktvnosti u narednih pet godina, koji svakako neće biti spektalularan, kao prethodnih godina, ali je cilj da bude nekoliko procenata iznad rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP)", rekao je Čupić.

(Beta)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image