• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalanović i MMF o infrastrukturnim projektima

Potpredsednica Vlade Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović i delegacija MMF saglasili su se danas da Srbija treba da unapredi kontrolu upravljanja infrastrukturnim projektima na svim nivoima.

U saopštenju kabineta potpredsednice vlade nakon sastanka sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, navodi se da bi se jača kontrola u vođenju infrastrukturnih projekata postigla kroz kontrolu trošenja uloženih sredstava i merenje efekata završenih infrastrukturnih projekata na dalji razvoj Srbije.

Verica Kalanović je istakla da je "prilikom programskog višegodišnjeg planiranja budžeta potrebno utrvrditi tačno određeni procenat za realizaciju infrastrukturnih projekata".

Na taj način, kako je objasnila, obezbedila bi se razvojna komponenta budžeta, a u cilju daljeg napretka i jačanja Srbije.

Delegacija MMF-a, koju predvodi Albert Jeger, počela je u ponedeljak 22. avgusta zvanične razgovore s predstavnicima Vlade i Narodne banke Srbije o sklapanju aranžmana iz predostrožnoti.

Zvanični pregovori predstavnika srpskih vlasti i delegacije MMF-a o aranžmanu iz predostorožnosti počeli su održavanjem plenarnog sastanka u Narodnoj banci Srbije, na kojem su učestvovali potpredsednici Vlade Jovan Krkobabić i Božidar Đelić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, guverner NBS-a Dejan Šoškić.

Prethodni aranžman Srbije i MMF-a bio je kreditni, a istekao je 15. aprila ove godine. Taj aranžman bio je vredan oko tri milijarde evra od čega je povučena polovina odobrene pozajmice.

Planirano je da misija MMF-a u Beogradu boravi do 31. avgusta.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image