• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Delez" kupio skoro celu "Pekabetu"

Trgovinski lanac "Delta Maksi", koji posluje u sastavu belgijske grupe "Delez", kupio je 23,3 odsto akcija "Pekabete", stigavši do 92,7 odsto vlasništva u ovoj kompaniji.

Cena u ponudi bila je 7.220 dinara, a najveći manjinski akcionar, državni Akionarski fond, prodao je sve akcije kojima je raspolagao.

Akcije "Pekabete" su, nakon isticanja ponude za preuzimanje, porasle na Beogradskoj berzi 36,3 procenta, okončavši prošlu nedelju na nivou od 9.950 dinara, navodi SIG.

Prema podacima Centralnog registra za hartije od vrednosti, "Pekabeta" ima 1.332 domaća i tri strana akcionara, a najveći manjinski deoničari su okupljeni oko konsultantske firme "Citadel".

"Delta Maksi" je većinski vlasnik i u trgovinskom lancu "C Market", sa udelom od 75,4 odsto od ukupne emisije akcija, dok je društevni kapital u tom preduzeću na nivou od 23,2 odsto akcija.

"Delta Maksi" objavio je i ponudu za preuzimanje 21,76 odsto preostalih akcija u trgovinskom preduzeću "Srbija", sa sedištem u Kragujevcu, za koju je spreman da plati ukupno 78,9 miliona dinara (oko 773 hiljade evra).

Ponuda za preuzimanje ističe sutra, a "Delta Maksi" već ima 58,63 odsto vlasničkog udela u tom trgovinskom preduzeću i namerava da preuzme još 150.274 akcija po ceni od 525 dinara po deonici.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image