• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koridor 10 će se isplatiti za 10 godina

Izgradnja celog autoputa na Koridoru 10 kroz Srbiju biće završena do jula 2013. godine i ta investicija će se isplatiti u narednih 10 godina, izjavio je danas ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić.

Mrkonjić je rekao novinarima prilikom obilaska radova na severnom kraku Koridora 10 sa zamenikom premijera i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, da je za izgradnju 330 kilometara poluautoputa i autoputa kroz Srbiju od jula 2008. obezbeđeno 1,5 milijardi evra.

Ministar za infrastrukturu je rekao da će do kraja godine biti izgrađeno 180 kilometara autoputa na Koridoru 10 i biti otvorena preostala gradilišta na Koridoru, među kojima i dve najteže deonice od po 20 kilometara kod Grdeličke klisure i Pirota.

Mrkonjić je rekao da će obilaznica oko Beograda, koja je deo Koridora 10 biti, gotova do avgusta 2013. godine.

On je kazao da su Evropska investiciona banka (EIB), Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Svetska banka obezbedile 1,2 milijarde evra, dok je iz budžeta izdvojeno oko 300 miliona evra, kao i da je bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić dosta pomogao u obezbeđivanju kredita od banaka.

Mrkonjić je rekao da će izgradnjom Koridora 10 moći da se "prevuče" deo tranzitnog saobraćaja sa Koridora 8, u vrednosti od 200 do 250 miliona evra.

On je najavio da će most kod Beške biti završen do 15. septembra. Austrijska Alpina do sada je završila asfaltiranje prvog sloja na dve trećine mosta, pristupni put sa beogradske strane, kao i most preko kanala Arkanj. Na mostu se trenutno, osim asfaltiranja, postavlja i hidroizloacija i ograda.

Koridori Srbije su najavili da će izgradnja dve preostale deonice na autoputu od Horgoša do Novog Sada, od Feketića do Srbobrana u dužini od 14 kilometara, biti završena 26. septembra.

Dačić je izjavio da je sa Mrkonjićem i novinarima u obilazak Koridora krenuo istim autobusom, kako bi se sa predstavnicima medija lično uverio šta je do sad urađeno.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas je izrazio zadovoljstvom sa svim što je urađeno na izgradnji mosta kod Beške i obilaznice na lokaciji Vrbas - Feketić.

"Mislim da je ono što je urađeno velika stvar", rekao je Dačić koji je zajedno sa ministrom za infrastrukturu Milutinom Mrkonjićem obišao ta dva gradilišta.

Dačić je rekao novinarima da on nije ovde da bi ocenio da li je dobro ili nije dobro ono što je rađeno već da se kao zamenik premijera i predsednik Socijalističke partije Srbije uveri zajedno sa novinarima šta se dešava.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image