• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Princ od Bruneja investira u Srbiju?

Princ Mohamed Bolkijah od Bruneja, jedan od najzanimljivijih učesnika prekjuče završene 50. konferencije Pokreta nesvrstanih, rešio je da investira u Srbiju.

Dogovoreno je da Vlada Srbije pripremi detaljne projekte i u narednih mesec-dva pošalje u Bruneje delegaciju, kako bi sa princom ugovorili konkretnu saradnju, saznaje "Press".

"Predložite projekte, spremni smo da ih finansiramo", rekao je princ od Bruneja ministru spoljnih poslova Vuku Jeremiću na večeri koja je za njega organizovana u utorak, neposredno po završetku samita.

Domaćin večere na Belom dvoru bio je princ Aleksandar Karađorđević, koji se odranije poznaje sa princom. Dve kraljevske porodice su bliske, druže se i posećuju.

Osvrćući se na domete Konferencije, Jeremić kaže da je specifična težina Srbije u međunarodnoj areni danas veća nego pre samita.

"Ovo je bila prilika da se obnove neke ekonomske veze koje su oslabile i da se uspostave nove. Velikom broju zemalja apsolutni preduslov za ekonomsku saradnju je dobar politički odnos sa rukovodstvom. Nakon ovog skupa Srbija ima takve odnose", kazao je Jeremić.

Na marginama samita održano je niz sastanaka o ekonomskoj saradnji. Ministar odbrane Dragan Šutanovac iduće nedelje ide u Indoneziju, jednom od najvećih kupaca proizvoda vojne industrije, a dogovorena je i poseta predsednika Borisa Tadića Iraku, koji je jedan od najvećih uvoznika naše namenske industrije, piše "Press".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image