• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Telekom Srbija" ima rast, a ne pad prihoda

"Telekom Srbija" je reagovao povodom informacije objavljene na konferenciji za štampu revizorsko-konsultantske kuće Dilojt da je Telekom Srbija a.d. ostvario pad prihoda i dokumentovano tvrdi da to nije tačno.

Povodom izveštaja revizorsko - konsultantske kuće "Dilojt (Deloitte)" 500 najvećih kompanija iz centralne Evrope, a radi istinitog informisanja javnosti, obaveštavamo Vas da je Telekom Srbija a.d. u 2010. godini ostvario neto dobit od 15,8 milijardi dinara, što predstavlja rast od 1,5 odsto u odnosu na 2009. godinu i novi rekord u poslovanju Telekoma Srbija.

Istovremeno, u odnosu na 2009. godinu ostvaren je rast ukupnih prihoda za 0,3 odsto i iznosi 88,5 milijardi dinara.

Rezulteti na nivou Telekom Srbija Grupe koja uključuje Telekom Srpske i M:tel CG još su bolji.

Telekom Srbija Grupa u 2010. godini ostvarila je neto dobit od 17 milijardi dinara, što predstavlja rast od 27,6 odsto u odnosu na 2009. godinu i novi rekord u poslovanju Telekoma Srbija Grupe.

Istovremeno, ostvaren je rast ukupnih prihoda Grrupe u odnosu na 2009. godinu u iznosu 3,9 odsto od 117,4 milijardi dinara.

Zbog toga smatramo netačnom informaciju objavljenu na konferenciji za štampu revizorsko-konsultantske kuće Dilojt da je Telekom Srbija a.d. ostvario pad prihoda.

Napominjemo da su u metodologiji korišćenoj za potrebe istraživanja Dilojta, finansijski pokazatelji u dinarima preračunati u evre, što je zbog slabljenja nacionlane valute rezultiralo saopštavanjem netačne informacije o padu prihoda.

U nacionalnoj valuti, Telekom Srbija a.d. je zabeležio rast prihoda od prodaje, kao i ukupnih poslovnih prihoda.

Molimo Vas da se u gore navedeno uverite uvidom u Finansijske izveštaje Telekoma Srbija a.d. i konsolidovane finanansijske izveštaje sa mišljenjem nezavisnog revizora .

(Telekom Srbija)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image