• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cene će rasti do deset odsto!

Cene proizvoda u Srbiji će konstantno rasti do deset odsto, samo je pitanje kojom brzinom.

To zavisi od kursa evra, izjavio je danas predsednik Upravnog odbora Sektora trgovine Unije poslodavaca Srbije Goran Kovačević.

On je na prvoj konferenciji za novinare tog novoosnovanog Sektora Unije poslodavaca kazao da država mora da preduzme nešto kako bi cene sporije rasle i da se mora prestati sa "forsiranjem" potrošnje bez pokrića.

"Cene idu gore, jer dolazi do povećanja troškova, ali ne i proizvodnje i izvoza", ocenio je Kovačević.

Prema njegovim rečima, u trgovini ima većih učesnika, ali ne i monopola i trgovina ne utiče na povećanje cena dodajući da trgovačke marže zadnjih godina nisu rasle.

Kako je istakao, "problem inflacije je pre svega javna potrošnja koju privreda ne može da izdrži u tolikom stepenu".

Kovačević je izrazio očekivanje da će se inflacija usporiti i svesti na dedset odsto, dodajući da do toga neće doći zato što je privreda bolja, već zbog "opsteg pada privredne aktovnosti".

On je kazao da je sektor trgovine važan u Srbiji i bitan učcesnik u "punjenju" budžeta, pa je i Sektor trgovine Unije poslodavaca osnovan kako bi se uticalo na donošenje bitnih odluka u privredi.

"Mi želimo da zakoni koji se donose budu primenljivi i realni", naveo je Kovačević, dodajući da će Sektor trgovine Unije poslodavaca narednih meseci ponuditi konkretne predloge zakonskih promena Zakona o radu, Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, Zakona o trgovini i Zakona o zaštiti potrošača.

Direktor Unije poslodavaca Srbije Dragan Marjanović je rekao da država ne treba da kupuje socijani mir prebacujući teret na prodavce.

"Zakone treba prilagoditi uslovima koji postoje u Srbiji", kazao je on i dodao da ne možemo imati zakone razvijenih zemalja koji su u domaćim uslovima neprimenljivi.

(Beta)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image