• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Po svetu leči 10.000 srpskih lekara

Oko 10.000 lekara srpskog porekla živi i radi širom sveta i oni bi mogli da doprinesu i zdravstvenom sistemu Srbije.

Srpski lekari koji sada rade u inostranstvu mogli bi da doprinesu da zdravstveni sistem Srbije izgleda onako kako smo želeli, rekao je ministar vera i dijaspore Srđan Srećković na otvaranju konferencije "Medicina u svetu i Srbiji", koju organizuje Fondacija princeze Katarine i njena humanitarna organizacija Lajflajn.

Srećković je ukazao na značaj organizovanja takvih konferencija, ističući da ljudi koji se bave medicinom u Srbiji imaju priliku da dobiju značajne informacija od kolega iz inostranstva.

Prema njegovim rečima, četiri miliona Srba koji žive i rade van granica Srbije, predstavljaju potencijal i mogućnost da kroz zajedničku saradnju doprinesu da Srbija postane moderno i razvijeno društvo.

Ministar zdravlja Zoran Stanković je kazao da konferencija srpske medicinske dijaspore ukazuje na organizovanu saradnju lekara iz dijaspore i matice.

"Zahvaljujući fondaciji princeze Katarine i ljudima koji su došli iz inostranstva, istaknuti stručnjaci medicine će se sastati, razgovarati i prezentovati najnovija saznanja i rezultate rada", rekao je Stanković.

Jedan od učesnika konferencije načelnik odeljenja za kardio-vaskularnu hirurgiju Univerzitetske bolnice u Ženevi Afksendios Kalangos je kazao da će građani Srbije koji se nalaze na listi čekanja za operacije srca moći će da se operišu na toj klinici.

Na osnovu ugovora koji su pre dva meseca sklopili ta bolnica i Republički zavod za zdravstveno osiguranje, najugroženiji pacinetima sa liste čekanja moći će da se operišu u Ženevi, rekao je Kalangos.

Konferenciju, na kojoj učestvuje oko 150 zvanica, u hotelu "Hajat" je otvorio patrijarh Irinej.

(Beta)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image