• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Položaj zaposlenih u Srbiji i dalje loš

Položaj zaposlenih u Srbiji nije zadovoljavajuć, a najveći problemi su male plate i neadekvatni bezbednosni uslovi za rad, izjavila je pomoćnica ministra za rad i socijalnu politiku Radmila Bukumirić-Katić povodom Svetskog dana dostojanstvenog rada.

"Nije mali broj poslodavaca u Srbiji koji zarade ne isplaćuju redovno, a ni uplata obaveznih doprinosa za osiguranje nije redovna", kazala je Bukumirić-Katić agenciji Beta.

Prema rečima pomoćnice ministra, plate zaposlenih u Srbiji nisu dovoljne da zadovolje sve potrebe jedne porodice.

"Problem su i bezbednosni uslovi, pošto se neretko koristi loša i zastrela oprema", kazala je Katić-Bukumirić.

Ona je navela da nakon rasta nezaposlenisti, prouzrokovanog opštom ekonomskom krizom, očekuje da je taj proces konačno završen i da se neće nastaviti u predstojećem periodu.

"Samo priliv investicija, otvaranje novih radnih mesta i opšti privredni rast mogu unaprediti položaj zaposlenih u Srbiji", poručila je pomoćnica ministra za rad i socijlnu politiku.

Svetski dan sigurnog i dostojanstvenog rada biće danas obeležen i u Srbiji brojnim manifestacijama sindikalnih organizacija.

Savez samostalnih sindikata Srbije će, kako je najavljeno na sajtu te sindikalne organizacije, i ove godine različitim manifestacijama širom Srbije, obeležiti taj dan i pridružiti se mnogobrojnim sindikatima širom sveta u zajedničkim naporima za promene koje treba da obezbede nova radna mesta, veće zarade i dostojanstven rad.

U Subotici, Pančevu, Novom Sadu, Staroj Pazovi i Soko banji biće održane ulične akcije na kojima će biti deljeni propagandni materijal kako bi se ukazalo na probleme sa kojima se suočavaju radnici.

Prošle godine u 98 zemalja bilo je ukupno 430 manifestacija i očekuje se da će kampanja, koja će ove godine biti fokusirana na probleme vezane za sigurnost na radu i unapređenje svetske regulative finansijskog sektora, poprimiti velike razmere.

I Udruženi sindikati Srbije Sloga obeležiće 7. oktobar akcijama za dostojanstven rad vozača Gradskog saobraćajnog preduzeća i javno-komunalnih preduzeća.

(Beta)



Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image