• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kina: Za Srbiju dve milijarde dolara

Kineski privrednici su u razgovorima sa srpskim ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem iskazali spremnost da u narednih nekoliko godina u projekte u Srbiji investiraju oko dve milijarde dolara.

Jeremić je rekao da je jedna od kompanija izrazila spremnost da značajan deo proizvodnje za evropsko tržište prebaci u Srbiju, dok su ostali projekti grinfild investicije u oblasti visoke energetske tehnologije.

"Izuzetno sam zadovoljan današnjim sastancima, a projekti o kojima smo razgovarali mogli bi biti spremni za implementaciju već krajem meseca", izjavio je Jeremić posle sastanaka u Hong Kongu.

Iz Ministarstva ističu da je dogovoreno da tokom naredne sedmice u Beograd doputuju kineski stručni timovi, koji bi sa srpskim predstavnicima dogovorili uslove i pripremili tekstove sporazuma o razumijevanju.

Ti sporazumi mogli bi biti potpisani do kraja oktobra, kada se očekuje posjeta guvernera jedne od ekonomski najrazvijenijih kineskih provincija Guangdonga, navodi se u saopštenju.

Šef srpske diplomatije naglasio je da je Kina jedna od retkih zemalja koja ima kapacitet za direktna ulaganja u inostranstvo i da za ta sredstva ceo svet pokazuje ogromno interesovanje.

Prema njegovim rečima, Srbija ima važnu komparativnu prednost, a to su izuzetno dobri politički odnosi koji su strpljivo građeni u prethodnom periodu.

Zvaničnu posetu Kini Jeremić je počeo danas u Hong Kongu susretom sa rukovodstvom velikih kompanija kojima je predstavio mogućnosti ulaganja u Srbiju.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image