• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završena debata o rebalansu, sutra glasanje

Poslanici Skupštine Srbije završili su večeras pretres amandmana na predloženi rebalans budžeta za ovu godinu a rad će nastaviti sutra razmatranjem amandmana na preostale tri tačke dnevnog reda.

Parlamentarci će razmatrati amandmane na izmene zakona o javnom dugu, o porezima na imovinu i o obaveznom osiguranju u saobraćaju, nakon čega bi trebalo da glasaju o svim tačkama dnevnog reda uključujući i rebalans budžeta.

Rebalansom predviđeni su prihodi od 707,35 milijardi dinara i rashodi od 850,9 milijardi, tako da će deficit biti 142,7 milijardi dinara.

Zakonom o budžetu za 2011. godinu bili su predviđeni prihodi od 726,4 milijarde, rashodi od 846,9 milijardi, kako bi deficit iznosio 120,5 milijardi dinara.

Dan uoči izjašnjavanja poslanika o rebalansu, razjašnjene su nedoumice oko toga da li će predlog rebalansa budžeta za ovu godinu imati potrebnu podršku u Skupštini Srbije, budući da su mu podršku najavile i SVM i LSV.

Te dve stranke su najavile da će glasati za rebalans budžeta pošto je vlada usvojila predlog SVM da se iznos sredstava za finansiranje kapitalnih izdataka Vojvodine, u visini od osam milijardi dinara pokrajini isplati do 1. decembra ove godine.

Ostale stranke vladajuće većine nemaju dilemu o tome da je predloženi akt u skladu sa fiskalnim pravilima, te su najavile podršku njegovom izglasavanju, dok je predloženi rebalans neprihvatljiv svim strankama opozicije, uključujući i LDP.

LDP je vladajućoj većini "pripomogla" u donošenju pojedinih zakona bitnih za sticanje statusa kandidata za članstvo u EU, ali je 13. oktobra, dan posle preporuke Evropske komisije, saopštila da do kraja mandata aktuelnog saziva parlamenta neće podržati više nijedan zakonski predlog.

Parlamentarci će se izjasniti i o potvrđivanju 33 sporazuma i ugovora, među kojima i četiri zakonska predloga koja se odnose na novo zaduživanje države.

Poslanici će nakon glasanja početi novu sednicu, na čijem je dnevnom redu predloženo da bude 19 zakonskih predloga i drugih akata.

Poslanici će tako, pored ostalih, razmatrati Strategiju zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama, kao i predložene zakone o pomorskoj plovidbi, o rudarstvu i geološkim istraživanjima, o prebivalištu i boravištu građana…

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image