• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne nadajte se većim kamatama od Komercijalne

U Komercijalnoj banci su rešili da poslušaju guvernera i u Nedelji štednje neće biti uobičajenog podizanja kamata na štednju. Nakon guvernerovog istupa u državnoj banci su shvatili da "veće kamate na štednju podiđu kamate na kredite".

Komercijalna banka je najavila danas da će u "Mesecu štednje", novembru, ustupiti u dobrotvorne svrhe svoj medijski prostor, koji je prvobitno bio namenjen kampanji za štednju.

"Nećemo podizati kamate, jer bi to značilo i skuplje kredite", rekao je na konferenciji za novinare zamenik predsednika Izvršnog odbora banke Dragan Santovac i dodao da su zahvalni guverneru NBS Dejanu Šoškiću što je "to predložio bankama".

Guverner centralne banke je prošle nedelje održao sastanak sa poslovnim bankama na kome je predložio da banke ne povećavaju kamate na depozite u "Nedelji štednje" koja počinje 31. oktobra, da se zbog toga ne bi povećavale kamate na kredite.

Santovac je rekao da u Komercijalnoj banci kamate na štednju i inače nisu među najvišima u Srbiji, napominjući da ta banka ima najviše prikupljene štednje, nešto iznad 1,2 milijardi evra (od ukupno 7,5 milijardi evra), a milijardu evra su dostigli 13. januara.

Kamatna stopa u Komercijalnoj banci na štednju u evrima položenu na godinu dana biće u promotivnom periodu oko pet odsto, koliko je i sada.

Komercijalna banka je najavila da će svoj medijski prostor, koji je zakupljen još u januaru, da ustupi i pokloni u dobrotvorne svrhe i tako utiče na podizanje svesti ukupne javnosti o bitnim problemima društvene zajednice.

"Odrekli smo se kampanje za štednju i poklonili onima kojima je potrebnija, posebno deci koja na bilo koji način trpe zbog bolesti, hendikepa, napuštenosti“, rekao je izvršni direktor banke Goran Milićević.

Videćemo šta će reći na ovaj potez državne banke konkurencija sa centralama u inostranstvu, odakle bankama i dolazi novac za kredite.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image