• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvaranje "Plaze" 21. februara

Ukupan obim ulaganja Izraela u Srbiji je više od milijardu evra uglavnom u oblasti nekretnina što je važno za obe zemlje, izjavio je u Kragujevcu ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi i najavio otvaranje Plaza centra u februaru naredne godine.

"U Srbiji radi 30 firmi koje su ovde i registrovane, a isto toliko još radi u kooperaciji i registrovane su u Holandiji, Francuskoj, Italiji i Americi", rekao je Levi novinarima prilikom obilaska šoping mola Plaza koji je u izgradnji.

On je dodao da je obim trgovinske razmene Srbije i Izraela oko 60 miliona evra, ali da to nije dovoljno, "jer ima još prostora i postoji veliki potencijal za bolje rezultate".

Prema njegovim rečima, u saradnji nije važan samo profit, pošto nije tajna da između naroda Srbije i Izraela postoje velike simpatije jer su prošli mnoge bolne trenutke i suočavali se sa brojnim izazovima kroz istoriju.

"Mi smo optimisti i smatramo da imamo sjajnu budućnost. Izgradnja Plaza centra u Kragujevcu je novo poglavlje saradnje i solidarnosti naših zemalja", rekao je Levi.

Prema njegovim rečima, Kragujevac i region će izgradnjom šoping centra dobiti "lep poklon", jer se radi o centru savremenog stila i modernih linija koji je po mnogo čemu prvi u Kragujevcu.

U organizaciji kompanije Plaza danas je za novinare organizovan prvi obilazak gradilišta u Staroj radničkoj koloniji gde se gradi prvi Plaza centar u Srbiji, a čije je otvaranje najavljeno za 21. februar 2012. godine.

Generalni menadžer kompanije Plaza Sagiv Meger rekao je novinarima da je vrednost investicije "Plaza Centra" u Kragujevcu oko 50 miliona evra i da je to prvi od tri projekta i deo dugoročne strategije investiranja u Srbiji.

Na izgradnji Plaza centra u Kragujevcu angažovano je oko 1.500 radnika, dok će sam šoping mol, kakao je danas rečeno, zaposliti oko 400 ljudi.

Kompanija Plaza je saopštila da će se šoping centar u Kragujevcu pod nazivom "Kragujevac Plaza" prostirati na 65.000 kvadratnih metara i da će imati 110 prodajnih objekata sa inostranim i lokalnim brendovima, supermarket, kao i šest bioskopskih sala najnovije digitalne i 3D tehnologije.

Kragujevački Sinepleks imaće šest sala, opremljenih za najnovije digitalne projekcije, sa ukupno 1.250 sedišta.

Bioskop će posetiocima ponuditi odličan kvalitet slike na velikom platnu, kvalitetno ozvučenje i udobne sale za raznovrstan filmski program.

(agencije/MONDO)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image