• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpske firme među najboljim u regionu

Revizorska kuća "Dilojit" objavila je danas listu 100 najvećih kompanija u Adrija regionu, na koju se plasiralo 19 firmi iz Srbije od kojih su četiri među deset najvećih.

Najbolji plasman ima Delta grupa na šestom mestu sa ostvarenih oko 1,67 milijardi evra prihoda u 2010. godini.

Najuspešnija srpska kompanija po neto profitu na ovoj listi je "Telekom Srbija", koja je četvrta u regionu, sa ostvarenih 165 miliona evra neto zarade.

Najbolje plasirane domaće firme u Adrija regionu posle Delte su energetski giganti Naftna industrija Srbije na sedmom mestu i Elektroprivreda Srbije na osmom mestu, a sledi EFT grupa na desetoj poziciji.

Od ostalih srpskih kompanija, najbolje plasirane po ukupnom rastu prihoda su "Telekom Srbija" na 13. mestu, Ju Es Stil (US Steel) na 18. mestu. "Srbijagas" je rangiran kao 19, "Jugorosgas" kao 28, dok je "Viktorija grupa" zauzela 32. mesto, a "Tarket" 36. mesto.

Najuspešnija kompanija u regionu je "Agrokor" iz Hrvatske, koji je sa 3,63 milijarde evra prihoda zauzeo čelno mesto, a slede ga zagrebačka INA, zatim slovenačka "Petrol grupa" i trgovinski lanca "Merkator".

Najveći broj kompanija na listi od 100 najuspešnijih je iz Slovenije. Reč je o 36 firmi, a sledi Hrvatska sa 31 kompanijom i Srbija sa 19 firmi.

Na toj listi je Makedonija zastupljena sa četiri firme, BiH sa osam, od kojih su dve iz Republike Srpske, dok su iz Crne Gore samo dve kompanije u grupi od 100 najvećih.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image