• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Privatizacija samo ako već postoji kupac

Do kraja mandata aktuelne Vlade biće privatizovana samo ona preduzeća koja imaju strateškog partnera, dogovoreno na sastanku ministra ekonomije Nebojše Ćirića i predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisava Orbovića.

Za ostale firme biće pronađeno odgovarajuće rešenje, uz državne subvencije i "ostale vidove pomoći" da bi se zaustavilo otpuštanje radnika, rekao je Ćirić novinarima posle sastanka.

"U privatizaciju društvenih preduzeća se neće ići po svaku cenu, već u dogovoru sa poznatim kupcem ili strateškim partnerom, a u budžetu za 2012. godinu biće obezbeđena značajna suma za programe u privredi", naglasio je Ćirić.

Ministarstvo ekonomije će, kako je rekao, nastaviti dijalog sa sindikatima, naročito zbog velikog broja raskinutih ugovora o privatizaciji zbog nepoštovanja obaveza kupca.

Na pitanje da li će javnim preduzećima biti otpisani dugovi, Ćirić je rekao da se radi o "ranije preuzetim obavezama države", i poručio da kontrola zaduživanja državnih subjekata treba da bude pojačana.

Orbović je. posle sastanka, rekao da au predstavnici granskih sindikata sa Ćirićem razgovarali o nastavku privatizacije.

"Zaključeno je da se neće ići u privatizaciju preduzeća ako realno ne postoji kupac ili strateški partner. Najveći je problem u preduzećima u kojima je raskinut ugovor o privatizaciji, kojih je oko 30 odsto od ukupnog broja privatizovanih firmi", rekao je Orbović.

(Fonet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image