• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetska banka "poguraće" Koridor 10

Srbija bi trebalo da ubrza izgradnju istočnog kraka Koridora 10, od Niša do bugarske granice, izjavio je danas u Dimitrovgradu novi šef programskog tima Svetske banke zadužen za Balkan Baher El Hefnevi.

Prema najavama "Koridora Srbije", taj krak trebalo bi da bude završen krajem 2013. ili početkom 2014. godine.

Hefnevi je istakao da se realizacija projekta izgradnje putnog Koridora 10 kroz Srbiju generalno dobro odvija i da Vlada Srbije podržava taj projekat.

On je rekao da obilaznica oko Dimitrovgrada - bez tunela neće biti završena u aprilu 2012. godine, kao što je bilo planirano, i da će Svetska banka "pogurati" izvođače da se radovi ubrzaju kako bi bilo što manje zakašnjenja.

Svetska banka na istočnom kraku Koridora 10 kroz Srbiju finanasira izgradnju cele obilaznice oko Dimitrovgrada.

"Postoji progres, ali radovi na izgradnji Koridora 10 na ovom delu trebalo bi da budu i brži", rekao je Hefnevi posle obilaska radova na izgradnji obilaznica oko Dimitrovgrada.

On je rekao da nije neuobičajeno da se pojave problemi u izgradnji tako složene deonice, kao što je obilaznica oko Dimitrovgrada, kao i da su na kašnjenje verovatno uticale i posledice svetske ekonomske krize.

Direktor "Koridora Srbije" Mihajlo Mišić je rekao da će ceo istočni krak Koridora 10 biti završen najverovatnije krajem 2013. ili početkom 2014. godine.

Mišić je kazao da su pre mesec dana počeli pripremni radovi na izgradnji dva tunela na obilaznici i da će radovi trajati oko dve godine.

On je rekao da je u aprilu trebalo da bude završena izgradnja trase i mostova na obilaznici, što će biti 'probijeno' za nekoliko meseci, ali da će "Koridori Srbije" insistirati da "Alpina" ispoštuje ugovorne obaveze. Mišić je napomenuo da se izvode radovi na izgradnji autoputa od Dimitrovgrada do Pirota, da se formira gradilište za izgradnju deonice Crvena reka - CCiflik, kao i da je pri kraju tender za izbor izvođaca radova na deonici od Proseka do Crvene reke.

On je kazao da za izgradnju obilaznice oko Pirota još nije raspisan tender i da će to biti poslednja deonica na istočnom kraku Koridora 10 koja će biti gotova početkom 2014. godine.

Autoput sa mostovima na obilaznici oko Dimitrovgrada biće završen u septembru 2012. godine, a za izgradnju tunela je potrebno još oko dve godine, izjavili su predstavnici izvođača radova austrijske Alpina.

U "Alpini" kažu da je do određenog kašnjenja u izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada došlo jer su se građani žalili prilikom miniranja terena, kao i da su postojali problemi sa projektnom dokumentacijom, nepredviđenim radovima, otkrićem arheoloških nalazišta, ali da je to sada rešeno.


(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image