• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filipincima zabranjeno da rade u Srbiji

Filipinska vlada zabranila je slanje svojih radnika u 41 zemlju u svetu, među kojima i u Srbiju, zbog, kako ocenjuje, nepostojanja adekvatne zaštite stranih radnika na radu.

Filipini, jedan od najvećih izvoznika radne snage, zabranili su slanje radnika u, između ostalih, Avganistan, Kambodžu, Indiju, Kubu, Severnu Koreju, Haiti, Irak, Libiju, Pakistan, Sudan, Zimbabve i Srbiju jer u njima ne postoji adekvatna zaštita stranih radnika.

Ova odluka stupa na snagu 15 dana nakon objavljivanja u novinama, prenosi AP.

Međutim, ova odluka se ne odnosi na multinacionalne kompanije koje posluju u spornim zemljama jer, kako je saopštila filipinska vlada, imaju visoke standarde za zaposlene.

Filipinski sekretar za rad Rosalinda Baldoz izjavila je da će se nastaviti slanje radnika u drugih 125 zemalja s obzirom da su ambasade Filipina u njima proverile zakone o zaštiti stranih radnika.

Prema filipinskom zakonu iz 2009. godine radnici mogu biti poslati samo u zemlje koje pružaju legalnu zaštitu stranim radnicima. Blizu 10 odsto od ukupno 94 miliona stanovnika Filipina ide na rad u inostranstvo, od kojih veliki broj na Bliski istok, podseća AP.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image