• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema razloga za poskupljenje namirnica

Ministar poljoprivrede i trgovine izjavio je u Beogradu da će interventna prodaja šećera po maloprodajnoj ceni od 95 dinara za kilogram uspostaviti novu ravnotežu na tržištu i istakao nema razloga za povećanje cena osnovnih životnih namirnica. "

Nema ekonomskih razloga za poskupljenje hrane, ali to ne znači da ne možemo u nijansama da imamo fluktuacije u jednom ili drugom smeru u narednim mesecima", kazao je u petak uveče ministar Petrović za B92.

Petrović je dodao da je zbog poskupljenja gasa došlo do poskupljenja grejanja, ali da sve ostalo (poskupljenja) "nije realnost".
"
Ljudi su skloni da govore stvari koje nemaju jasna utemeljenja u činjenicama", naglasio je Petrović, napominjući da je pre mesec dana u pojedinim medijima najavljivano i poskupljenje šećera.

Petrović je naglasio da iako postoje najave da će slatkiši poskupeti, ministarstvo nije dobilo takvo obaveštenje od konditora mada je sa njima u svakodnevnom kontaktu

Da li je poskupljenje slatkiša realno ukoliko je šećer pojeftinio, upitao je ministar.

Petrović je istakao da je tržište pšenice, brašna i hleba, mlinarskskih i pekarskih proizvoda potpuno stabilno i da očekuje da će potrosaci u Srbiji u 2012. biti pošteđeni cenovnih stresova iz ove godine
"
Postajemo ekonomski stablinije društvo," konstatovao je ministar.

Petrović je kazao i da su vrata otvorena za dolazak velikih trgovinskih lanaca u Srbiju, i da su oni dobrodošli, demantujući da je razlog za njihov neulazak na ovdašnje tržište kašnjenje sa donošenjem podzakonskih akata.

Ministar je istakao da nema kašnjenja sa donošenjem podzakonskih akata predvidejnih zakonima o trgovini i zaštiti potrošaca, i da je njihova izrada u toku, ali da su najveći broj njih pravilnici koji zahtevaju promenu tehničkih pravila, što zahteva kompleksan i stručan rad.


(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image