• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tehnička priča završena, sada zvanično sa MMF

Predstavnici Vlade i Narodne banke počeće ove nedelje zvanične razgovore povodom prve revizije stend-baj aranžmana iz predostrožnosti, vrednog 1,1 milijardu evra.

Misija MMF, koju predvodi zamenik direktora tehničkog odeljenja Juha Kahkonen, doputovala je u Beograd 3. novembra, kada su počeli tehnički razgovori u okviru prve revizije novog aranžmana Srbije i MMF-a.

Ključni uslov za pozitivnu ocenu prve rezivije, kako su naveli predstavnici MMF-a, biće budžet Srbije za 2012. godinu i usklađenost budžeta sa fiskalnim pravilima.

Tokom prve revizije aranžmana iz predostroznosti biće procenjen ekonomski razvoj i perspektive Srbije, a razgovarće se i o primeni fiskalne, monetarne i strukturne politike.

Misija MMF-a će u Srbiji, kako je najavljeno, boraviti do 15. novembra.

Izvršni odbor direktora MMF-a odobrio je Srbiji 29. septembra aranžman iz predostrožnosti u vrednosti od 1,1 miljardu evra u trajanju 18 meseci.

Aranžman iz predostrožnosti znači da se pare neće redovno povlačiti, osim u slučaju nužde. Odobrena svota i iz prethondnog aranžmana, koji nije bio "iz predostrožnosti", nije iskorišćena u celini.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image