• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vrnjci" tvrde - nećemo se prodati Rusima

Srpska fabrika "Voda Vrnjci" demantovala je informacije da Rusi kupuju ovu kompaniju, navodeći da prodaja većinskog paketa nije ni u dugoročnim planovima.

U saopštenju povodom pisanja "Blica" da je ruska kompanija "Zab grupa" kupila 14 odsto akcija fabrike "Voda Vrnjci" i da namjerava da je u potpunosti preuzme, navodi se da se ne radi o prodaji fabrike, već o međusobnoj trgovini manjinskih vlasnika.

Ističe se da je to daleko od preuzimanja većinskog paketa i radikalne promene vlasničke strukture te da su svi planovi "Vode Vrnjci", treće po veličini punionici vode u Srbiji, usmereni samo na razvoj, a ne na prodaju.

U saopštenju fabrike navodi se da manjinski deoničari mogu između sebe da trguju po sopstvenoj procjeni i interesima, da prodaju svoje pakete, da ih objedinjuju, parcelišu, poklanjaju, da rade šta im je volja...

Blic" je objavio da je of-šor kompanija sa Devičanskih ostrva "Zab grupa", iza koje stoji ruski kapital, kupila 14 odsto akcija fabrike "Voda Vrnjci", i da ta ruska firma namjerava da uskoro kupi i dodatni udio u fabrici vode iz Vrnjačke Banje, a potom da da i ponudu za preuzimanje punionice vode.

Kompanija "Zab" je investiciona grupa, registrovana u Moskvi, koja se bavi proizvodnjom i prodajom nafte i gasa, ali i kupovinom profitabilnih firmi, različitih delatnosti.

Na sajtu kompanije nije navedeno ko je vlasnik ove grupe, ali, prema nezvaničnim informacijama, trećinom kapitala upravlja ruska rafinerija "Teton petroleum".

"Rusi će kupovinu obaviti kroz nekoliko transakcija, a posle toga će dati i ponudu za preuzimanje punionice vode", rekao je listu neimenovani izvor.

Većinski vlasnik "Vode Vrnjci" je beogradska kompanija "Ekstra pet" kojom rukovodi privrednik Zvonko Gobeljić, koga je javnost svojevremeno dovodila u vezu sa Socijalističkom partijom Srbije, piše list.

Njegova firma je 2004. godine kupila 52,4 odsto "Vode Vrnjci", koja je treća po veličini punionica vode u Srbiji, a u prvih pet meseci ove godine držala je oko 18 odsto domaćeg tržišta mineralne vode, piše "Blic".

(Srna/MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image