• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Srbija očuvala razvojni potencijal

Srbija je, za razliku od mnogih drugih zemalja u svetskoj krizi, očuvala potencijal i za desetak godina mogla bi da bude veoma dinamična zemlja.

Predsednik Srbije Boris Tadić je, prilikom posete Šapcu, podsetio da su strani eksperti ovih dana u medijima izneli stav da Srbija u narednih deset godina može da uđe među dvadeset zemalja sa najvećim ravojnim potencijalima.

On je ukazao da je to zasad samo šansa i da je za ostvarenje tog cilja neophodno da se zna ekonomski i politički pravac u kojem ide država.

"U narednih deset godina, ako ne budemo pravili greške, i ako budemo smanjili troškove države i javni sektor predamo privatnom menadžmentu, što nas očekuje posle izbora, Srbija može da postane jedna veoma dinamična zemlja", procenio je Tadić.



U tom smislu, istakao je predsednik Tadić, nema odustajanja od evropskih integracija jer bi to bilo pogubno.

Paralelno s tim, objasnio je, mora se raditi na infrastrukturnim projektima, odnosno moraju se uložiti maksimalni napori da se što pre završe započeti i planirani infrastrukturni projekti, kako bi bili obezbeđeni uslovi za dolazak novih investitora.

On je danas u Šapcu obišao kompaniju Mlekara Šabac AD (u sastavu Farmakoma), i konstatovao da je Šabac grad sa izuzetnim razvojnim potencijalima.

"Šabac je odličan primer za to. Bivši i sadašnji gradonačelnik odlično su planirali industrijsku zonu i kupovali zemlju od privatnika i objedinjavali parcele i tako stvarali šanse za nove investicije. Kada u Šabac posle Farmakoma dođe još neka velika strana firma, to će biti međunarodno poznata činjenica", rekao je Tadić.

On je rekao da se planira izgradnja autoputa, bez zaustavnih traka, prema Šapcu.

"Gradovi kao što su Šabac, Prokuplje, Loznica, Zaječar moraju biti povezani tangentama i dodao da su putevi bez zaustavnih traka (motorvej) najbolji način za to.

Govoreći o budućim novim projektima, on je izrazio nadu da će EU prihvatiti plan o izgradnji Koridora 11, koji bi povezao Italiju i Rumuniju, a u koji bi bila uključena i Srbija.

"Tada bi se Srbija nalazila na sredokraći tri panevropska koridora. To je naša vizija razvoja Srbije."

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image